Denas OstafixUniverzální tenkovrstvé lepidlo.

DENAS OSTAFIX N je lepidlo s vysokou přídržností, určené k lepení keramických obkladů, dlaždic, podhledů, obkladových desek a lišt z pěnového polystyrénu a polyuretanu, dřeva, zrcadel, skla, PVC, pryžových podlahovin, sádrových odlitků i obkladů. Podmínkou pevného spoje je, aby jedna z lepených ploch byla soudržný savý materiál, jakými jsou beton, omítka, pórobeton a zejména deskové konstrukční materiály jako vláknocementové a cementotřískové desky, sádrokarton, dřevotřískové desky, ale i umakartové desky např. prefabrikovaná bytová jádra a jiné stavební materiály. OSTAFIX N lze rovněž použít pro zatmelení spár a trhlin v podkladu před malováním.

 

Složení (obecné): Lepidlo na bázi vodné akrylátové disperze, obsahující pojiva na bázi vodné akrylátové disperze, jemná plniva, pigmenty, dispergační prostředky a modifikační přísady
Pracovní postup: Podklad musí být pevný, suchý, zbavený nečistot i mastnoty. Savé podklady se napustí penetračním přípravkem DENAS HLOUBKOVÁ PENETRACE. Před lepením na starší omítky je nutné odstranit vrstvy malířských nátěrů, poté důkladně odprášit a zpenetrovat. Pevné a nesavé podklady je třeba jen dokonale očistit, odmastit. Povrch již není třeba penetrovat.

OSTAFIX N se na podklad nanáší zubovou stěrkou s výškou zubů 3–7 mm. Výška zubů se určí podle rovinnosti podkladu a formátu obkladového materiálu tak, že po přiložení obkladu do vrstvy lepidla a jeho následného odtržení musí být zřetelný otisk lepidla na celé rubové straně lepeného materiálu. Lepidlo se nanáší v takové ploše, kterou lze osadit obkladovým materiálem do 10 minut. Obklad se přiloží do vrstvy lepidla a tlakem nebo poklepem se osadí do požadované polohy. Keramické obkladačky se před lepením nesmáčí vodou! V případě lepení polystyrénových podhledů a obkladů není nutno provádět celoplošné lepení, lepidlo se obvykle nanáší bodově nebo v pásech na okrajích a ve středu obkladových desek. Teplota při lepení a schnutí lepidla nesmí klesnout pod 15 °C.

Spotřeba: 0,3–1,5 kg/m2 podle typu a kvality podkladu a lepeného materiálů.
Balení: 290 ml, 1,2 kg, 4,5 kg, 15 kg

Soubory ke stažení